Liiketoimintatavat ja hallinto

Yritysrakenne

Yhtiökokous valitsee yhtiön hallitukseen viidestä yhteentoista varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä vuodeksi kerrallaan. Yhtiötä johtaa toimitusjohtaja apunaan johtoryhmä.

Fennovoiman toiminnot on jaettu osastoihin, joista jokaista johtaa yksi johtoryhmän jäsen. Hän puolestaan raportoi tehtävässään toimitusjohtajalle. Fennovoiman toimitusjohtaja on Toni Hemminki. Hallitus valvoo, että toimitusjohtaja hoitaa velvollisuutensa ja toimii yhtiön parhaaksi.

Fennovoimalla on lisäksi neljä hallituksen nimittämää komiteaa, jotka ovat Nuclear Safety Committee (ydinturvallisuus), Project Execution Committee (operationaalinen), Finance Committee (talous), and Nominating Committee (nimitykset).

Liiketoimintatapa

Fennovoima noudattaa hyvän hallintotavan ja kirjanpidon periaatteita. Fennovoiman toimintaperiaatteet on määritelty toimintatapaohjeessa (Code of Conduct), jota jokaisen työntekijän tulee noudattaa poikkeuksetta.

Fennovoiman eri osastojen vastuut ja velvollisuudet on selkeästi määritelty. Asemasta riippumatta kukaan Fennovoimassa ei saa edellyttää eikä sallia lainvastaista toimintaa. Korruptio ja lahjonta on kielletty kaikessa Fennovoiman toiminnassa.

hallitus (2016) Komitea kansalaisuus
Juhani Pitkäkoski (puheenjohtaja) Project execution committee (pj.), Nominating committee suomalainen
Pekka Erkkilä  (vpj.) Project execution committee suomalainen
Nikita Konstantinov - ukrainalainen
Juha Mäkitalo Project execution committee, Nominating committee suomalainen
Seppo Siljama - suomalainen
Stefan Storholm Project execution committee suomalainen
Anastasia Zoteeva - venäläinen

Komiteoissa oli lisäksi seuraavat jäsenet: Project execution committee: Grigory Gromov ja Djurica Tankosic; Finance committee: Esa Lager (puheenjohtaja), Jussi Lehto ja Vyacheslav Ivanov;
Nominating committee: Olga Vechtomova; Nuclear safety committee: Ami Rastas (puheenjohtaja), Kirsi Kavonius-Hietanen, Juhani Hyvärinen, Peter Tuominen, Gabor Vamos ja Timo Äikäs
.

Fennovoiman johtoryhmä (2016) vastuualue kansalaisuus
Toni Hemminki Toimitusjohtaja suomalainen
Minna Forsström Projekti suomalainen
Wilhelm Guthwert Lakiasiat suomalainen
Maira Kettunen Viestintä ja yhteiskuntasuhteet suomalainen
Juha Nurmi Laatu suomalainen
Vesa Ruuska Ydinturvallisuus suomalainen
Eija Salo Henkilöstö- ja yleishallinto suomalainen
Otso Torniainen Talous suomalainen